Een terugblik …………….

 

Op weg naar de uitvoering 2 en 3 november in de Bussel

gebroken2juni : In de aanloop naar ons optreden van 2 en 3 november in de Bussel te Oosterhout zijn wij volop bezig met de choreo, de kleding, decor en natuurlijk de songs. Peter, onze dirigent, weet ons aardig te stimuleren met luisteren naar elkaar tijdens het zingen, te kijken naar zijn aanwijzingen en natuurlijk het letten op het ritmisch zingen.
Hiernaast is er natuurlijk volop bedrijvigheid met het maken van kleding, het schrijven van scripts, het draaiboek voor de Bussel, afstemming met de Bussel rondom de techniek, het kiezen en daarna arrangeren van de muziek, het drukwerk, het benaderen van sponsoren en de financiële bewaking van het project. Een bezig clubje dus, waar ook oog is voor onze leden, want daar draait het natuurlijk toch allemaal om.

 

 4In de aanloop van dit seizoen hebben wij in groepjes posters gemaakt, met als thema: hoe wij zelf de show zagen. Het zijn leuke exemplaren geworden én het was een gezellige groepsavond. Voor het maken van een tweede flyer hebben we nieuwe groepsfoto’s gemaakt. Het blijft moeilijk om iedereen op de gevoelige plaat …..ahum tegenwoordig is dat SD-kaart vast te leggen.

Poster 1Poster 6

 

 

 

 

Vanuit de lucht is het enthousiasme dan ook niet te ontkennen. Na de shoots zijn wij in ons buurthuis de Bunthoef weer verder gegaan met het oefenen van de muzieknummers en instuderen van choreo.

hart0036comdoc

 

 

 

 

 

september: Langzaam worden de contouren zichtbaar.  Muziek en choreo beginnen we al aardig onder kleding (1)de knie te krijgen en nu krijgen decor en kostuums steeds meer zichtbaar vorm…..kleding (7) Met veel enthousiasme worden tunieken gemaakt. Lappen stof vliegen over de tafel en na een tijdje ontstaan de kledinglijn, die bedoeld is voor de uitstraling. Daarna nog subtiel met kleurteinten aan de gang en voilà …… Nog even passen. Tevreden wordt het resultaat opgevouwen en netjes opgeborgen.  Klaar om gebruikt te worden met oefenen en voor de uitvoering in november…..  en tja zeg nou zelf. Het staat toch enig. 

 

kleding (3)kleding (6)

kleding (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

En ook de choreo gaat onvermoeid door. Esther gaat, bijgestaan met Jacqueline, onverstoord door met het bijschaven en verbeteren van de choreo bij elk nummer om er een geheel van te maken voor onze Busselshow. Nieuwe nummers krijgen een choreo aangemeten en bestaande nummers worden bijgeschaafd. Hiertoe oefenen wij in de spiegelzalen van de Bunthoef en in de Klip. Onder het motto van “Oefening baart kunst” komen wij nu wekelijks bijeen voor zang- en choreo-oefening om zo de vele facetten van onze presentatie te vervolmaken.

DSC05746DSC05747