Pop- en musicalnummer zingen doen we graag

 

Kunstroute (15) OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Ons koor bestaat al sinds 2002. Op dit moment telt het koor 44 leden, mannen en vrouwen, verdeeld over vier stemgroepen. Bij sommige nummers zijn het er zelfs zes, namelijk: sopranen, mezzo-sopranen, mezzo-alten, alten, tenoren en bassen. Bij optredens worden tijdens het zingen ook eenvoudige bewegingen of danspassen gemaakt. Hierdoor zijn de optredens niet alleen mooi om naar te luisteren, maar ook leuk om naar te kijken.

 

Sparkling-blue (32)Sparkling-blue (33)Sparkling-blue (8)

 

 

 

 

 

Dirigent

chantemble3peterDirigent Peter van Lonkhuijsen leidt drie koren en een slagwerkgroep. Hij schrijft arrangementen, composities, maakt orkestbanden en geeft slagwerklessen. Kortom, een musicus in hart en nieren. Er is een goede klik tussen koor en dirigent. Peter helpt met de ontdekkingsreis naar uitdagende bestemmingen. Op www.plonk-muziek.nl kun je trouwens meer over hem lezen.

 

 Repetities

Op dinsdagavonden wordt gerepeteerd in de  Bunthoef aan de Zuiderhout in Oosterhout, van 20.00 uur tot 22.15 uur. Koorervaring is geen must en plezier in zingen staat voorop. Van de leden wordt verwacht dat zij bereid zijn om wekelijks de repetities bij te wonen! Bij optredens worden de teksten uit het hoofd gezongen. Daarnaast voeren wij eenvoudige bewegingen of danspassen bij de nummers. Ook aan de kleding wordt de nodige aandacht besteed. In principe draagt iedereen kleding naar eigen keus, maar worden de kleuren en accessoires op elkaar afgestemd.

DSC_0546

Nieuwe leden

Het aantal leden in een stemgroep staat centraal als criterium voor nieuwe leden. Onze dirigent bepaalt dit evenwicht. Na aanmelding word je uitgenodigd om te komen kijken en volgt er een stemtest, die wordt afgenomen door de dirigent. Als er plaats is, kun je meteen instromen. Alle nieuwe leden zijn in de eerste periode, die ongeveer een maand duurt aspirantlid. Het inschrijfgeld kost €10,-. De contributie bedraagt per maand €16,50 en de borg voor de muziekmap is €25,-. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u contact opnemen met onze secretaris Gonny Renne. Tel. 06-17062003 of  sparkling-people@outlook.com

Repertoire

repertoire

We zingen pop- en musicalsongs, overwegend in het Engels en het Nederlands, daarnaast af en toe in het Frans of Duits. Om een idee te geven volgt hieronder een kleine greep uit ons repertoire, waarin zeker ook nummers uit de top-40 zijn terug te vinden: 

All of Me , Hello
Make you feel my Love  ,  Seasons of Love
Little Green bag
Golden Days  ,  Happy , Fields of Gold
Dromen zijn bedrog  ,  One , True colors
Nothing else matters  ,  
Het is een tango nacht
Lemon Tree  ,  Thank you for the samba
Fields of Gold  ,  One day more
Royals  ,  Kings of the World

Thank you for the music
Rood

De arrangement zijn gemaakt door Peter van Lonkhuijsen en soms in een verrassend ander jasje

                 Bestuurbestuur
Het dagelijks bestuur bestaat uit:
voorzitter : Janny van der Wal
penningmeester : Bert van Kaathoven
secretaris : Gonny Renne